SM 2009
 Strömstad-Tanum

 Bankgiro: 362-8435

  Epost till oss:
 info@osm2009.se

 Webbmaster:
 Bengt Bivrin

 Webbhotell:

SM-logo
Huvudsponsor(er):
STRÖMSTADS
KOMMUN


TANUMS
KOMMUN
Kosterhavets nationalpark

Huvudfunktionärer

Tävlingsledare

Lasse Burman Namn: Lars Burman
Uppgift: Tävlingsledare (sprint och långdistans)
Klass: H 55
Yrke: Drift-Energitekniker
Orienteringsbakgrund: Började orientera när jag var 13 år. Har aldrig satsat på elitnivå, mestadels hållit mig på motionsnivå.
Tidigare uppdrag: Tävlingsledare Götalandsmästerskapen 1987. Tävlingsledare flertals gånger vid Kvillebyns SK klassika tävling. Ordförande tio år i Kvillebyns SK.
Varför jag tackade ja: Tycker det skall bli en spännande utmaning. Känns roligt att vi har fått två SM här uppe i norra Bohuslän. Tvekade inte när jag fick frågan om tävlingsledare för både sprint och lång-SM.

Tävlingsledarens ord

Med facit i hand kan vi konstatera att SM finalen i sprint blev den publikfest vi hoppats på, med tusentals åskådare som hejade fram finalisterna i det vackra sommarvädret som Strömstad bjöd på denna tisdagskväll. Tack vare Per Forsbergs professionella referat kunde vi följa löparnas tider från start via varvning, förvarning och mål vilket gjorde att spänningen i klasserna varade från första start tills siste löpare stämplade ut i målet.
Totalupplevelsen denna finalkväll gjorde att regnet under kvaltävlingen på Nord-Koster redan var glömt.

Nu laddar vi om till nästa stora orienteringsfest i Norra Bohuslän, nämligen långdistans-SM som avgörs i Lommelandsskogarna den 19-20 september. Efter att ha sett banorna som banläggaren Göran Olsson bjuder SM-löparna på i den vackra nordbohuslänska terrängen, är jag säker på att det blir ytterliggare en stor SM-fest i Bohuslän 2009.

I samband med finalen på söndag arrangeras även en publiktävling med öppna banor där förhoppningsvis många icke SM-löpare tar tillfället i akt att få uppleva 2009 års SM-terräng i långdistans.

Med detta vill vi i Idefjordens SK/Kvillebyns SK hälsa alla hjärtligt välkomna till långdistans-SM i Norra Bohuslän den 19-20 september.

Lasse Burman i långdistansterrängen

Tävlingsledaren på besök i långdistansterrängen den 13 april.

Silversponsor:

Unionen
Nordby Supermarket
Bohus-Dals Skogsplantor
Swedbank
Ramböll
Strömstad Bokhandel
SM Sport
Kosteradventure
TanumStrand
Folkhälsorådet
Godishuset
Simap
Strömstad Däck och Fälg Strömstad Trä
Guns Hälsokost Logo Vasco
  Ateljé Kvarnstugan

Skapad: 2009-04-16. Senast uppdaterad: 2009-08-09